VÄLKOMMEN!   Sociala och kulturella projekt i staden Cambuquira
   
Hem
Den goda handlingen  

Vilka driver projekten

 
Konst-och kulturprojekt  
Sociala projekt
 
Finansiering
 
Vill du delta?  
Kontakt  
Länkar  


 

Finansiering

- Svensk äppelmust
En svensk kvinna, Germa, bosatt i Tyresö har på eget initiativ gjort äppelmust som hon sålt till vänner, arbetskamrater och på julmarknad där vinsten oavkortat går till projektet Den goda handlingen.

Email från Germa:
            Det började med att jag tycker det är så synd att så många äpplen varje år faller i backen och förfars. Sedan fick jag idén att göra äppelmust av det och sälja det till förmån för Cambuquiraprojekten.
            Sagt och gjort! Jag delade ut brev (Germas brev) till ägarna av fler än ett äppelträd i min omgivning. 6 personer hörde av sig. Det resulterade i att jag vid 3 olika tillfällen lastade min bil, en Volvo V50, så full med äpplen, att det var bara plats kvar för mig bakom ratten. Jag fick så mycket must att det räckte till 520 st flaskor à 750 ml.
            Mycket har jag blivit av med på både julmarknad, till vänner och bekantar samt några Tyresöföretag. I nuläget har jag ca 150 flaskor kvar men ska fortsätta med försäljningen.
Det har gett mig mycket glädje att göra och jag kan tänka mig att fortsätta med det, kanske till och med utöka sortimentet med t ex, äppelmos, torkade äpplen, äppelchutny etc.
            Genom denna erfarenhet kom jag till slutsatsen att det kan vara ett bra sätt att sprida kunskapen om "STOP" genom produkter.

<< Tillbaka

 

Kontakt i Sverige: Svenska institutet för integral psykoanalys